WHAT?

Oma kuva
Turku - Parainen
Peconia is me exploring my own musical interests with a changing group of my friends. My interest in American music has pushed me to song writing but when performing live the outcome is always the combination of performing line-up. Peconia has no limits; it can go beyond any genre.

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

WDYEY: Chorizo-pasta

What did you eat yesterday?

Rakkaat Peconian ystävät ja kuulijat. Jaan tässä jokaiselle rakkauden ammattilaiselle, luonnon ystävälle, kivalle jätkälle, kauniille kimmalle ja kalpealle naamalle ohjeet erinomaiseen Chorizopastaan. Jaottelen ruoanlaiton neljään eri vaiheeseen.

1. Ensimmäiseksi tarkasta, että ruoanlaittoolut on kylmässä. Jos olet käynyt suihkussa ennen ruoanlaittoa, on sinulla luultavasti jo suihkuolut hanskassa. Silloin olet valmis siirtymään vaiheeseen 2: pastan valmistus.

2. Tuorepastan valmistus on helppoa hommaa. Jos omistat pastakoneen, käy homma kädettömältä varpuseltakin mutta kaulinkin sopii hommaan. Laita sopiva ruoanlaittolevy soimaan soittimeen ja kaiva kaapista durumvehnäjauhot, suola, kananmunat ja öljy. Sekoita suhteessa 1 muna / 100g jauhoja. Sekaan tilkka oliiviöljyä ja hyppysellinen suolaa. 2:lle hengelle 2 munaa riittää, mutta voit tehdä isomman satsin ja keittää vain osan pastasta. Kun ainekset on sekoitettu, vaivaa taikinaa (käsin) voimakkaasti noin 3-4 biisin ajan. Se on kovaa hommaa, pidä juoma lähellä ja käytä koko kroppaa apunasi. Lopputuloksena tulisi olla kimmoisa kaunis taikinapallo. Onneksi olkoon. Jos omistat pastakoneen, kauli ja leikkaa tagliatelleksi. Asettele esim. pyyhkeen päälle tai kepille väljästi.

3. Avaa viinipullo ja tarkista tavaran laatu. Hyvällä omantunnolla voit napata vaikka pullon L'Auratae Nero d'Avolaa. Nyt alkaa se paras vaihe. Tarvitset seuraavia aineksia:

2:lle hengelle
- oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä raastettuna
- vodkaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1,5 dl kermaa
- noin 150 g pastaa
- chorizoa, itse käytin 2 kappaletta Wurst Fennican Chorizo Portuquese raakamakkaraa
- 1 rkl kapriksia
- 2 rkl oliiveja
- puolikas rasia kirsikkatomaatteja (halkaistuna)
- suolaa, mustapippuria ja sokeria
- basilikaa ja parmesaania.

Viipaloi raakamakkara, lämmitä korkealaitainen pannu ja tilkka oliiviöljyä. (Laita samalla pastavesi kiehumaan). Paista makkaroita hetki ja lisää valkosipuli (Herra mun henkselit, mitkä tuoksut tulevat jo tässä vaiheessa). Lisää loraus vodkaa, tomaattipyree ja kerma ja anna kiehua hiljalleen 5-10 min. Keitä pasta (al dente). Lisää kastikkeeseen keitetty pasta, kaprikset ja oliivit sekä kirsikkatomaatit. Anna olla vielä lämmöllä pari minuuttia, jollain tomaatit hieman pehmenevät. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

4. Annostele lautaselle ja koristele tuoreella basilikalla ja parmesaanilla. Jos levy soi vielä, kaada lasiin viiniä ja onnittele itseäsi loistavasta lopputuloksesta.

(Hämärä kuvamateriaali aiheesta)



















English: A very good friend of mine says that empty calories are the best ones. I totally agree. Pasta dishes are great for two people and easy to vary. For recipe use google translate. Love you all international readers.

1 kommentti:

  1. And we love you, dear Sausage Dude, Mr. Peconia, Mickey Bacon!
    Odotin innolla vodkan käyttötarkoitusta ohjeessa. Myös kieli- ja mielikuva kädettömästä tai siivettömästä varpusesta veivaamassa pastakonetta tiputti tuolilta.
    Greetings,
    Frutti Ilmare

    VastaaPoista